Política 25/11/2016

Sergi Garcia (regidor de Rubí): "No em considero un trànsfuga i el sou és l'adequat per la feina que faré"

El nou membre del govern municipal socialista explica que l'oposició volia fer una moció de censura sense parlar amb ell: "Calen 13 regidors per a una moció i cap dels 12 va parlar mai amb mi"

Albert Solé
3 min
Sergi Garcia (centre) regidor del grup de CiU de Rubí

RubíL'ARA s'ha posat en contacte amb el regidor independent, però adscrit al grup municipal convergent, Sergi Garcia, que ha respost a les preguntes clau de l'embolic que des del ple de d'ahir dijous monopolitza les converses a la ciutat vallesana i més enllà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ets un trànsfuga?

No m'hi considero perquè no milito a cap partit ara mateix ni participo a cap reunió del grup municipal del PDECat des de juliol del 2015 [just després de les eleccions municipals].

I per què?

Va haver-hi unes discrepàncies en el grup municipal després de les eleccions, i al setembre vaig trencar relacions amb el Víctor Puig [president del grup i del PDECat].

Per què no vas deixar el grup municipal i vas passar a ser regidor no adscrit si la situació era aquesta?

Perquè càrrecs superiors al Víctor Puig dins el partit, de Rubí i nacionals [Xavier Reinaldos, exregidor i president comarcal del PDECat], em van demanar que no deixés el grup. Des de llavors només participava en els plens.

Per què has decidit entrar al govern amb els socialistes?

El mes d'abril del 2016 van començar a negociar PDECat i PSC la possibilitat d'entrar al govern, i a mi el Víctor me'n va informar al setembre. Jo li vaig dir que havíem d'entrar al govern, i al cap de poc em va dir que les negociacions estaven trencades. Però al cap de poc es van reprendre i jo també vaig començar a parlar amb els socialistes, en paral·lel al Víctor.

Però el Víctor les últimes setmanes estava parlant amb l'oposició per bastir una moció de censura?

Les segones negociacions no s'arriben a trencar mai. I tres dies abans del ple d'ahir [aquest dilluns], m'assabento que el Víctor està jugant a dues bandes [Víctor Puig ho nega], i s'està gestant una moció de censura. La moció necessitava 13 regidors i no van comptar amb mi. Ells s'han equivocat al fer una moció sense parlar amb mi, cap dels 12 m'ha convidat a parlar mai. Hi ha regidors que mai m'han dirigit la paraula, no sé de què s'estranyen ara.

Entres al govern per despit?

Jo he pensat que era més profitós per a la ciutat que participés en el govern, ja que el govern que estaven fent alternatiu hauria sigut un guirigall i hauria durat un any. L'oposició volia que firmés i prou.

Per tant en dos dies has negociat la teva entrada al govern del PSC?

No. Quan jo començo a parlar amb ells ja anem parlant de què portaré jo i què portarà el Víctor si pactem. Jo ara porto el mateix que portaria si m'hagués quedat, i el Víctor hauria portat altres coses.

No és excessiu un sou de 40.000 euros per mitja jornada?

Jo sóc professor d'un institut públic i no puc fer constar més de mitja jornada, però d'hores en faré més.

Però 40.000 euros?

El sou és adequat per la feina que faré.

Del 2007 al 2011 vas ser regidor per un grup ecologista independent a Rubí que es deia Alternativa Ciutadana [actualment en coalició amb la CUP: AUP]. Després vas passar al grup de CiU per Unió Democràtica. Vas canviar de partit perquè el codi ètic d'Alternativa no permet seguir de regidor dos mandats consecutius?

Jo sempre he sigut un regidor ras, mai he viscut de la política i sempre he tingut la meva feina. Quan era regidor d'Alternativa mai vaig dir que volia seguir sent-ho, però em van fer una oferta per anar a les llistes d'Unió el 2011 i vaig acceptar [l'actual regidor d'AUP, Jordi Muntan, discrepa d'això]. A més, dins d'Alternativa hi havia moltes sensibilitats, i hi havia gent que a les eleccions al Parlament votava CiU.

I per què deixes Unió?

Quan va haver-hi l'escissió de Demòcrates deixo el partit. Vaig ser voluntari en el congrés fundacional de Demòcrates de Catalunya [finals del 2015], però m'ho vaig pensar i mai n'he sigut militant.

stats