Política 02/03/2015

Sergi Miquel relleva Marta Pascal al capdavant de la JNC a través del primer procés de primàries de la formació

Regidor a Llagostera des del 2011, ha estat escollit a través del vot electrònic de la militància de les joventuts de CDC

Oriol March
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat per Marta Pascal i Sergi Miquel / ACN

BarcelonaRelleu al capdavant de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), la branca juvenil de Convergència. El nou secretari general de la formació és Sergi Miquel, regidor a Llagostera, que substitueix Marta Pascal. Miquel és el primer dirigent de la JNC escollit a través d'un procés de primàries internes obert a tota la militància i en què s'ha fet servir el vot electrònic. "Ara cal sortir, treballar i guanyar el país que hem somiat", va assenyalar el nou president de la branca juvenil de Convergència en la cloenda del XVII congrés de la formació celebrat a Mataró aquest cap de setmana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Des d'ara mateix, la nova direcció posa els motors en marxa per fer una JNC més transparent i democràtica", va afegir Miquel. En l'última jornada del conclave dels joves nacionalistes hi va participar el president de la Generalitat, Artur Mas, i el coordinador general de CDC, Josep Rull. Mas va insistir en el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S, mentre que Rull va defensar que el caràcter "potent, seriós i transparent" de la JNC ha de servir a Convergència per "evolucionar i impulsar la refundació" del partit per "fer-lo més fort".

Comiat de Pascal

En el seu discurs de comiat al capdavant de la branca juvenil de Convergència, la presidenta sortint va posar de manifest el "regal extraordinari" que va suposar liderar la JNC durant el 9-N. "Seguirem lluitant en el nostre dia a dia, des de qualsevol dels llocs on estiguem, per la llibertat del nostre país", va afegir davant dels 400 delegats dels joves nacionalistes que van assistir al congrés celebrat a Mataró.

stats