Política 29/05/2015

El candidat del PSC a Badalona tira la tovallola i posa el càrrec a disposició del partit

Després que Guanyem Badalona en Comú en reclamés el cap per negociar un acord per desbancar Albiol, els socialistes reclamen que no es posin "línies vermelles" per conformar una majoria alternativa

Acn
2 min
Debat a Badalona entre Xavier Garcia Albiol (PP) i Jordi Serra (PSC)

BarcelonaEl candidat del PSC a l'alcaldia de Badalona, Jordi Serra, ha posat el càrrec a disposició del partit aquest divendres després de la patacada electoral del 24-M, en què els socialistes, fins fa pocs anys hegemònics a la ciutat, van caure fins el tercer lloc, per darrere del PP i de Guanyem Badalona en Comú. El primer secretari dels socialistes a Badalona, Àlex Pastor, ha explicat que el partit està en una fase de reflexió interna i anuncia que abans del 13 de juny el PSC decidirà en assemblea el futur dels seus representats. Pastor ha retret a Guanyem Badalona en Comú que insinués que la condició per formar una majoria alternativa a Albiol passa per la renúncia de Serra: "Volem sentit de responsabilitat i no podem posar línies vermelles. La direcció del partit serà qui decidirà el futur del PSC i dels seus representants, i aquestes decisions no poden ser mai moneda de canvi ni una imposició de cap partit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari del PSC a la tercera ciutat catalana ha afegit: "En quatre anys hem patit la pitjor política i Badalona ha mostrat la seva pitjor imatge. No ho podem permetre i el que podem dir és que aquesta ciutat no tindrà governant García Albiol". Ara bé, no ha volgut avançar res de la negociació de l'esquerra a Badalona que vol acabar amb el govern del candidat del PP, que va repetir victòria en minoria el 24-M. Les converses formals començaran la setmana que ve i els socialistes es posen a disposició de Guanyem Badalona, ERC i ICV-EUiA-EP per fer un "acord de governabilitat i estabilitat sense limitacions ni condicions". Els socialistes no es posicionen sobre si seran o no en el futur govern i sotmeten aquesta decisió a l'evolució de la negociació.

stats