Política 01/03/2011

Silvio Berlusconi demana "molta cautela" sobre un possible exili de Gaddafi

El primer ministre italià afirma que no pensa en un "retir unilateral" de les seves tropes d'Afganistan després de la mort ahir d'un dels seus militars

Efe
1 min
El primer ministre italià, Silvio Berlusconi

RomaEl primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha demanat "molta cautela" davant la possibilitat de l'exili del líder libi Muammar al-Gaddafi com a una de les hipotètiques solucions a la crisi de Líbia, ja que assegura que la situació en el país nord-africà està en "contínua evolució". En una entrevista que publica avui el diari romà Il Messaggero, Berlusconi explica a més que totes les decisions que el seu Govern prengui pel que fa al règim de Gaddafi seran en "estreta sintonia" amb la Unió Europea, l'OTAN i les Nacions Unides.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En aquest moment cal molta atenció i esperar. Ara és millor no entrar en aquests detalls. Nosaltres estem i estarem perfectament en la línia del que decidirà la comunitat internacional. I és per això que estic en estret contacte amb el president Obama i amb el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy", agrega. Berlusconi nega que Europa hagi reaccionat tard a la crisi de Líbia i ha assegurat que no es podia intervenir abans, i explica que els ministres d'Afers Exteriors dels vint-i-set estan en continu contacte sobre l'assumpte.

El cap de l'executiu d'Itàlia, que explica que no pensa en un "retir unilateral" de les seves tropes d'Afganistan després de la mort ahir d'un militar italià, assegura a més que "tenim molts interessos en l'àrea, a més d'estar molt prop geogràficament de Líbia. Som amics del poble libi i he demanat personalment perdó al poble libi, parlant al Parlament libi, pel que havien fet els nostres predecessors en l'intent de sotmetre al poble. Hem tingut la valentia de prendre distància del nostre passat colonitzador", afirma Berlusconi.

stats