Ara Mateix

Sindicats de Mossos defensen que "compliran i faran complir la llei" si es desobeeix el TC

Els sindicats dels Mossos d'Esquadra SAP-UGT i Trinsindical han defensat aquest dimecres que la policia catalana " complirà i farà complir la llei" davant d'una possible desobediència a l'anul·lació per part del Tribunal Constitucional (TC) de la declaració rupturista del Parlament.

En declaracions a Europa Press, després que l' Audiència Nacional ha demanat als cossos policials de l'estat espanyol que  informin de possibles delictes de sedició, el portaveu del SAP-UGT, Valentí Anadón, ha destacat la postura neutral i apolítica dels Mossos i ha sentenciat: "Som policies i complirem la llei". Així, ha insistit que els Mossos compliran el marc jurídic, que els obliga a respectar la Constitució i l' Estatut, i sempre actuaran "de manera professional i proporcional".

El portaveu del SME-CCOO, Antoni Castejón, ha considerat "ofensiu" que es pugui plantejar que els Mossos incompleixin la llei i ha assegurat que sempre obeiran les ordres de Fiscalia i jutjats. Així mateix, ha reclamat als polítics que siguin seriosos i no fiquin els Mossos davant dilemes per dues suposades legalitats diferents, constatant que qui té la "patata calenta" és el comandament polític del cos.