Política 14/11/2018

Sindicats de la policia espanyola denuncien Aragonès a la Fiscalia per haver dit "delinqüents" als agents de l'1-O

Creuen que el vicepresident busca un "enfrontament" entre ciutadania i forces d'ordre públic

Europa Press
2 min
El vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu

MadridEls sindicats de la policia espanyola SUP, CEP, UFP i SPP han anunciat que han remès una denúncia a la Fiscalia General de l'Estat per les declaracions en què el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va titllar de "delinqüents" els agents d'aquest cos policial que van utilitzar la violència per intentar aturar el referèndum de l'1-O.

Els sindicats afirmen estar "fastiguejats" per ser utilitzats com a "ariet" amb la intenció de provocar un "desgast inútil d'una de les institucions més valorades", en referència a la policia. Es queixen, a més, que no hi hagi una resposta "per part dels successius responsables polítics".

Els mateixos sindicats van acusar Aragonès aquest cap de setmana de posar "de manera intencionada en perill la fràgil pau social" existent a Catalunya, intentant provocar amb les seves declaracions "un enfrontament estèril entre ciutadania i forces d'ordre públic". Van considerar, a més, que aquestes paraules eren "indecents i irresponsables". "Mostrem la nostra absoluta repulsa en relació a les manifestacions fetes per Aragonès", afegien.

"L'empara legal que li dona suport com a aforat no és més que un paraigües de covardia que permet gratuïtament al senyor Aragonès generar una tensió innecessària entre una part dels ciutadans catalans i els membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat", han denunciat els sindicats, que consideren que Aragonès ha obtingut una "notorietat mediàtica" a costa de la imatge de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Amb tot, els sindicats exigien a la resta d'actors de l'àmbit polític, i en especial al govern de Pedro Sánchez, que de "manera contundent" es prenguin les mesures que siguin necessàries per corregir comportaments "mesquins" com el protagonitzat per Aragonès.

stats