Publicitat
Publicitat

El govern espanyol amenaça de tancar l'ambaixada a Síria com a "signe de protesta" contra la violència

El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha anunciat aquest matí que s'aprovaran mesures restrictives contra el règim sirià

El ministre espanyol d'Exteriors , José Manuel García- Margallo , ha assegurat avui que Espanya considerarà la possibilitat de tancar l'ambaixada a Síria si continua la " intolerable escalada " de violència al país .

Així ho ha explicat avui el ministre espanyol en arribar a una reunió amb els seus homòlegs de la Unió Europea a Brussel·les, en què Síria serà el principal assumpte de discussió .

"Si continua aquesta escalada , que és intolerable , considerarem la possibilitat de tancar l'ambaixada com a signe de protesta ", ha assegurat .

Segons García- Margallo , a Síria hi ha 15 ciutadans espanyols treballant a l'ambaixada i a l'Institut Cervantes , i un total de 640 hispano - sirians , a més d'un periodista, a la ciutat d'Homs, al s quals  el govern està intentant evacuar .

De manera general, el ministre ha recordat que Espanya dóna suport a les iniciatives de la Lliga Àrab i ha lamentat el bloqueig a les declaracions de condemna al règim en el Consell de Seguretat de l'ONU .

"Intentarem fer tot el que puguem perquè acabi una situació que és intolerable des de tot punt de vista" , ha assegurat García- Margallo .

La UE ha augmentat avui la pressió a Síria amb noves sancions contra el règim de Baixar al-Assad.

RE

Més continguts de