Política 15/06/2015

Els sobiranistes d'Unió veuen "perill" d'escissió si el partit no se suma al full de ruta unitari

La dirigent democristiana integrant del sector sobiranista reclama una "reflexió profunda" al comitè de govern d'Unió sobre els resultats ajustats en la consulta interna d'aquest diumenge

Ara
2 min
DINAR DE COORDINACIÓ 
 Els dirigents crítics amb la pregunta del 14-J es van reunir ahir al Parlament.

BarcelonaLa tensió interna entre oficialistes i sobiranistes d'Unió creix a mesura que passen les hores des que el sí a la proposta de la cúpula del partit s'imposés per un 50,9% dels vots en la consulta interna d'aquest diumenge 14-J, davant el 46% dels partidaris sobiranistes del no. La dirigent democristiana i integrant del sector independentista d'Unió Mercè Jou ha advertit aquest dilluns al matí que hi ha "perill" d'escissió si la cúpula d'Unió encapçalada per Josep Antoni Duran i Lleida es nega a incorporar-se al full de ruta unitari que subscriuen de moment CDC, ERC i les principals entitats sobiranistes del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, Jou ha opinat que no només s'han de considerar independentistes els votants del no a la consulta interna d'UDC, sinó que part dels que van votar 'sí' ho van fer amb la convicció que votaven sí a la independència, quan, segons sostenen els sobiranistes, era precisament a l'inrevés. Aquesta és, diu, la conseqüència d'una pregunta "confusa" que ara haurà d'interpretar el comitè de govern d'Unió. "Cal buscar una solució que ens faci contents a les dues parts", ha defensat. Per a ella, el resultat és tan igualat que la cúpula haurà de decidir si prefereix "acostar posicions" o bé "enrocar-se en el 51% i deixar el 49% de la gent fora".

Ha admès que entre els escenaris que tenen sobre la taula hi figura tant la participació de sobiranistes d'Unió en una llista encapçalada per Artur Mas com una eventual ruptura que faci inevitable que CDC i UDC vagin junts al 27-S.

L'"autoritat" per liderar el partit

Un altre dels líders visibles dels independentistes d'Unió, el secretari d'Universitats i Recerca i dirigent democristià, Antoni Castellà, ha assegurat que no té intenció de deixar ni el partit ni el govern malgrat que la seva opció ha tingut menys vots que l'oficialista. "Aquí no se'n va ningú. Tenim prou autoritat per liderar el partit", ha avisat Castellà en declaracions a RAC1.

stats