ELECCIONS 20-D
Política 12/12/2015

Els socialistes clamen perquè Espanya i Catalunya s'independitzin de Rajoy

El PSC avisa des de Tarragona que només el seu partit pot aturar el pla hidrològic

Sara González
2 min
Carme Chacón amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a Tarragona. RAFA GARRIDO / ACN

Tarragona"Visca la independència, independitzem-nos de Rajoy". Aquest és el crit de guerra que han entonat els socialistes des del míting del PSC a Tarragona, una de les ciutats que encara mantenen sota els seus dominis amb Josep Fèlix Ballesteros d'alcalde. Ho ha proclamat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que aquest dissabte acompanya la candidata Carme Chacón en un míting que ha aplegat al voltant de 350 persones. L'exministra ha carregat contra el president espanyol, a qui ha acusat d'intentar treure vots, com sempre, "a costa de sembrar discòrdia contra Catalunya" i tancar la porta del diàleg. "Li convé la fractura que ha obert", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent valencià, a qui el PSC va considerar des d'un bon principi un dels aliats més importants en la defensa de la reforma federal de la Constitució no ha fallat a l'hora d'exhibir condescendència amb les reivindicacions dels seus socis catalans, a qui els ha expressat la seva "estima" tot just arrencar el míting. "Cal cosir Espanya des de la singularitat entre territoris però també des de la igualtat entre persones", ha assegurat.

Chacón li ha agafat el relleu en aquest discurs tot subratllant que "ser un patriota no és exhibir himnes i banderes dia sí i dia també" i ha detallat que sí que ho és, per exemple, defensar els jocs de la mediterrània que vol acollir Tarragona, apostar fort pel corredor mediterrani o no renunciar a projectes com el de BCN World. "CDC i ERC estan disposats a agenollar-se davant la CUP", ha advertit arran de les negociacions dels independentistes pel pacte d'investidura.

Fer referència al pla hidrològic és també quasi obligat pels socialistes quan visiten Tarragona. Chacón no n'ha fet una excepció i ha demanat un "canvi" de govern perquè els socialistes són "els únics capaços d'aturar" el retorn d'un pla que va posar en peu de guerra el sud de Catalunya i que, ha alertat, avalen PP, CDC i també Ciutadans.

stats