Política 17/08/2019

Societat Civil Catalana llançarà el 21 de setembre la Plataforma d'Afectats pel Procés

El nou president vol ampliar l'entitat per "tenir incidència en tots els sectors socials"

Europa Press
2 min
El nou president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEl nou president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha fet públic aquest dissabte que el 21 de setembre presentaran la Plataforama d'Afectats pel Procés per explicar que ha sigut "molt tòxic per al conjunt dels catalans". "Volem que se sàpiga aquí, a la resta d'Europa i al món, que aquí no parlem senzillament d'un estat que subjuga unes minories", afirma Sánchez Costa. "La cosa és molt diferent –afegeix–, perquè hi ha molta gent que s'ha sentit també subjugada i discriminada pel que és políticament correcte, per la pressió institucional i per l'independentisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La voluntat de SCC és, com explica Sánchez, obrir la seva plataforma "als independentistes que també poden sentir-se afectats pel Procés que poden arribar a pensar que se'ls ha distorsionat uns anys de la seva vida prometent-los coses que no es podien realitzar". Segons el nou president de SCC, ells també són "víctimes d'una estafa política" provocada per aquestes promesa incomplerta i per haver generat il·lusions que es van convertir en desenganys.

La Plataforma d'Afectats pel Procés és un dels tres projectes que l'entitat té previst impulsar a curt termini. Abans del llançament de la plataforma, el 7 de setembre faran unes jornades "per a la convivència lingüística" amb la participació d'acadèmics d'arreu d'Espanya i internacionals. Amb aquesta jornada SCC vol "repensar el model lingüístic tant a Catalunya com al conjunt d'Espanya i aconseguir que tothom [els catalanoparlants i els castellanoparlants] tingui reconeguts els seus drets lingüístics també a Catalunya".

Ampliar l'entitat en el termini d'un any

Un altre dels objectius de Costa és enfortir SCC internament –ara té 20.000 socis i una estructura "petita" de 200 socis– i ampliar el nombre de col·laboradors econòmics per "tenir incidència en tots els sectors socials". Per aconseguir-ho han dissenyat un pla estratègic en el termini d'un any."Volem passar de ser una entitat més jeràrquica a ser una entitat de masses. La meva idea és donar més cabuda a la iniciativa cívica. SCC no és una entitat que diu a la gent el que ha de fer sinó un canal perquè tots els que no se senten independentistes trobin un instrument per desenvolupar les seves idees", diu Sánchez.

Fernando Sánchez Costa també anuncia que el dia de la Constitució presentaran a Barcelona o a Madrid la Plataforma Espanya 2030, un fòrum de debat "de gent molt diversa des de la dreta o l'esquerra, comptant amb els nacionalistes" perquè diguin com s'imaginen l'Espanya del futur. També pot ser que organitzin una manifestació com la que van convocar el 2017: "És evident que dins l'independentisme porten mesos preparant una resposta a la sentència [del judici dels líders independentistes]. Que sàpiguen que nosaltres també estem preparant, a molts nivells, la resposta a un possible clima insurreccional. S'ha acabat això d'anar a remolc", conclou Sánchez.

stats