Política 09/09/2016

Societat Civil Catalana alerta que "substituir" la legitimitat democràtica per "manifestacions" és "propi dels pitjors totalitarismes"

En una carta, l'entitat unionista ha lamentat que s'hagi substituït la "festa popular" que era la Diada per una mobilització "radical i partidista"

Acn
1 min
El president de Societat Civil Catalana, Rafael Arenas, i el seu vicepresident, Joaquim Coll

BarcelonaSocietat Civil Catalana (SCC) ha alertat en una carta que ha adreçat als ambaixadors i cònsols acreditats a Espanya que "substituir" la legitimitat democràtica per "manifestacions, per molt multitudinàries, pacífiques i fins i tot uniformades" que siguin, és "propi dels pitjors totalitarismes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

SCC ha qualificat així les cinc manifestacions organitzades per les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural amb motiu de l'Onze de Setembre. Per a l'entitat unionista, la Diada era una "festa popular" i s'ha substituït per "una manifestació radical i partidista".

SCC ha recordat que el 27 de juliol, els 72 diputats independentistes del Parlament de Catalunya van aprovar les conclusions de la comissió del Parlament sobre el procés constituent. Per a l'entitat, representen el pla "detallat" per "destruir" l'estat de dret i "sotmetre" la ciutadania a "un règim sense garanties democràtiques".

En aquest sentit, han recordat que el punt 9 d'aquestes conclusions defineix les funcions de l'assemblea constituent, que un cop convocada, elegida i constituïda disposarà de plens poders i prendrà decisions de compliment obligatori per a la resta de poders públics i per a totes les persones físiques i jurídiques. A més, les mateixes conclusions indiquen que cap de les decisions de l'assemblea serà susceptible de control, suspensió o impugnació per cap altre poder, jutge o tribunal. Per a SCC, es tracta d'una "autèntica aberració democràtica" que consideren "il·legal" i sense "cap tipus de legitimitat".

L'entitat ha afegit que aquesta absència de legitimitat no pot ser suplerta per "concentracions orquestrades des del poder públic, organitzades amb el suport de les administracions públiques i promogudes pels mitjans públics de comunicació".

stats