Política 06/06/2018

Societat Civil Catalana demana públicament una reunió amb l'ANC i Òmnium per "rebaixar la tensió"

Òmnium insta l'entitat a visitar Cuixart a la presó perquè conegui la "repressió de l'Estat"

Ara
1 min
José Rosinyol, president de l'entitat, durant la presentació de Societat Civil Catalana / ACN

BarcelonaSocietat Civil Catalana (SCC) ha demanat aquest dimecres públicament una reunió a les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural. En una conferència organitzada per Fórum Europa a Madrid, el president de l'entitat unionista, José Rosiñol, ha fet aquesta petició per "rebaixar la tensió social" i per demostrar que l'entitat que presideix no nega a cap independentista que defensi les seves idees, "però sempre dins de la llei".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu discurs, Rosiñol també ha lamentat que el president de la Generalitat, Quim Torra, li està "donant allargs" pel que fa a la seva sol·licitud de mantenir una trobada, per bé que ha subratllat que "donar allargs també és comunicar". "I si Torra no té la valentia de parlar amb els seus ciutadans, s'està retratant", ha apuntat. A més, ha considerat que hi ha "una oportunitat" per acabar amb el desafiament català i ha plantejat que el repte independentista es podria donar per acabat en les pròximes dues generacions.

La crida de Rosiñol a les entitats independentistes és, de moment, un pronunciament públic. Fonts de l'ANC assenyalen que no s'ha rebut cap proposta formal per mantenir una trobada. Òmnium Cultural ha respòs públicament a través de Twitter i ha instat SCC a demanar una cita amb el president de l'entitat, Jordi Cuixart, a la presó de Soto del Real: "Sempre hem estat oberts al diàleg amb tots els demòcrates que rebutgin la violència. Malauradament, la conversa s’hauria de produir a Soto del Real. Si li autoritzen la visita, el president Jordi Cuixart els rebrà per explicar-los en primera persona la repressió de l'Estat".

stats