Política 06/10/2014

Societat Civil vol evitar la participació d'organitzacions feixistes en la manifestació del 12-O

L'entitat espanyolista emet un comunicat en què adverteix que "rebutja" la participació tant de grups com de persones de "dubtosa reputació democràtica" o "d'ideologia xenòfoba" per evitar les imatges de convocatòries anteriors

Ara
1 min

BarcelonaLa plataforma espanyolista Societat Civil Catalana (SCC) vol evitar que en la manifestació que han convocat per al 12 d'Octubre a Barcelona s'hi exhibeixin símbols d'organitzacions feixistes i xenòfobes, com ha passat en les anteriors convocatòries del dia de la hispanitat a Barcelona. Per això, en la primera de les manifestacions del 12 d'octubre que convoca l'entitat, fundada el 23 d'abril d'enguany per combatre el procés sobiranista, rebutja la participació de persones i organitzacions de "dubtosa reputació democràtica" i "d'ideologia xenòfoba".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat emès aquest dilluns, Societat Civil Catalana fa una crida a "tots els catalans" perquè prenguin part en la manifestació del 12-O a Barcelona, sota el lema 'L'Espanya de tots', i alerta que dóna la "benvinguda" a tots els que subscriguin el seu manifest "respectin l'esperit cívic de la convocatòria".

Fora símbols de partit

També, i per evitar ser encasellats políticament, aconsellen als participants que evitin "qualsevol simbologia de partit" com són "pancartes, samarretes, globus, adhesius o altres elements". En la manifestació del 12-O del 2013, el PP va repartir samarretes blaves del partit. També hi van prendre part dirigents de la xenòfoba Plataforma per Catalunya amb Josep Anglada al capdavant, i grups d'ideologia ultra com el Casal Tramuntana.

stats