DRET A DECIDIR
Política 05/06/2014

Contraofensiva internacional de rebuig al 9-N de l'espanyolista Societat Civil Catalana

Escriu una carta als ambaixadors a Espanya en què es presenten com a víctimes d'una "coacció inacceptable"

Ara / Agències
2 min

BarcelonaLa plataforma Societat Civil Catalana ha enviat una carta als ambaixadors a Espanya amb el que anomenen un "memoràndum" en què argumenten que el procés sobiranista català no té ni legitimitat democràtica ni històrica, i en la qual es queixen que s'està exposant la societat catalana a una "coacció inacceptable".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el president de l'entitat, José Ramon Bosch, i el vicepresident primer, Joaquim Coll, han acusat la Generalitat de donar una visió de Catalunya a l'estranger que no es correspon amb la realitat, i han advertit que portaran a terme més iniciatives per evidenciar que, segons la seva opinió, no existeix cap majoria social partidària de la sobirania política del país. "Quin país democràtic permetria l'escissió d'una part del seu territori amb una base social tan insuficient i conjuntural?", es pregunten en el memoràndum. L'entitat afirma que el dèficit fiscal, la manca d'inversió de l'Estat a Catalunya, la pèrdua d'autogovern del 1714 i els efectes negatius de la sentència de l'Estatut són simples invencions de l'independentisme.

El memoràndum recull que el Govern no està actuant de manera "transparent ni honesta", que no existeix cap motiu ni econòmic ni cultural ni de cap altre tipus que justifiqui el procés cap a l'exercici del dret a decidir. També afirmen que el procés sobiranista comporta conseqüències negatives per als catalans i per als espanyols.

"Campanya d'intoxicació"

Per l'entitat, el document és "una contraexplicació a tota la campanya d'intoxicació" que estan portant a terme les institucions catalanes. No només això, sinó que asseguren que hi ha ambaixadors que els han respost donant-los la raó, si bé no han revelat de qui es tracta.

També han apuntat al cos diplomàtic que la Generalitat està utilitzant "tots els recursos públics per influir sobre l'opinió majoritària de la ciutadania, fins i tot difonent la idea del concepte 'dret a decidir', que no té base jurídica, i que Catalunya romandria a la UE malgrat la seva secessió unilateral".

stats