ONZE DE SETEMBRE
Política 13/09/2015

Societat Civil Catalana rebaixa a 530.000 els participants a la Via Lliure de la Meridiana

L'entitat unionista considera "insostenibles" les dades facilitades per l'ANC o la Guàrdia Urbana

Acn
1 min
La Via Lliure a la Meridiana / FRANCESC MELCION

BarcelonaSocietat Civil Catalana (SCC) ha xifrat en 530.000 els participants a la Via Lliure de la Meridiana –amb una forquilla d'entre 435.000 i 622.566 persones–, una xifra que rebaixa ostensiblement els 1,4 milions que va calcular la Guàrdia Urbana de Barcelona o els dos milions de l'ANC. L'entitat unionista considera "insostenibles" aquestes dades i assegura que no tenen "cap versemblança". "La longitud indubtable de la manifestació va ser de 5,2 quilòmetres però la superfície apuntada per la Guàrdia Urbana (344.000 metres quadrats) només s'aconsegueix amb una amplada mitjana de 66 metres al llarg de la Meridiana; però l'amplada mitjana d'aquest carrer és de només 50 metres", asseguren des de SCC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"A més, les imatges mostren concentracions dispars amb espais buits, de manera que assegurar que hi va haver quatre persones per metre quadrat és totalment impossible", han continuat des de Societat Civil Catalana.

SCC ha afirmat que els seus càlculs han estat efectuats per l'equip de l'Observatori Electoral de Catalunya (OEC) de l'associació, integrat entre d'altres pels catedràtics d'estadística Josep Maria Oller i Albert Satorra, que ha elaborat un estudi utilitzant el mètode de la integral de línia, que no requereix els paràmetres d'amplada i de concentració però sí el recompte de manifestants en un mostreig de zones del recorregut de la manifestació.

Segons SCC, aquest recompte s'ha fet amb una mostra àmplia d'imatges de la manifestació que ha estat efectuada pels doctors Haroon Idrees i Mubarak Shah, del Center for Research in Computer Vision (CRCV) de la Universitat de Florida Central (EUA). Aquests doctors han utilitzat mètodes de visionament per computació, i els detalls del mètode (Counting in Extremely Donin Crowd Images) són accessibles per internet.

stats