L'INDEPENDENTISME POLÍTIC
Política 20/02/2011

Solidaritat Catalana celebra el seu primer congrés amb batalles interessants en càrrecs clau del partit

La candidatura oficialista, recolzada pels quatre diputats de la formació independentista, s'haurà d'enfrontar a alternatives independents a la majoria de places

Oriol March
1 min
Els quatre diputats de Solidaritat Catalana.

BarcelonaDesprés d'obtenir quatre diputats a les eleccions del 28-N, Solidaritat Catalana busca consolidar-se com a partit polític dins l'espectre català. El congrés que celebrarà avui la formació a Manresa, el primer de la seva curta història, ha de servir a la formació per vertebrar la seva estructura i per greixar la maquinària territorial, que es va haver de mobilitzar a corre-cuita –però amb èxit– de cara als comicis nacionals del mes de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb un Joan Laporta centrat en l'activitat parlamentària i que exercirà el lideratge polític de la coalició sense tenir cap càrrec executiu, la batalla interna se centrarà en el lloc de secretari general, que compta amb dos aspirants, Uriel Bertran –diputat i de la candidatura oficialista, Anem per feina– i l'empresari Àlex Fenoll. Pel lloc de president, la disputa serà entre el diputat Toni Strubell, oficialista, i Jordi San Nicolás, a qui la direcció ha obert un expedient per assegurar que alguns candidats d'Anem per feina havien presentat la documentació més tard del que establia la normativa.

Alfons López Tena no competirà amb ningú per aconseguir ser el secretari de política institucional, mentre que Anna Arqué, vinculada des de l'inici al moviment de les consultes independentistes, se les haurà de veure amb Isabel-Clara Simó –d'Anem per feina– per fer-se amb la secretaria de moviments ciutadans i temes internacionals.

stats