Política 29/07/2011

Solidaritat decidirà si es presenta a les eleccions del 20-N en una assemblea després de l'estiu

El partit no descarta anar als comicis amb una coalició independentista a favor de l'autodeterminació

Acn
1 min
Uriel Bertran, al Parlament, amb membres de SI i Bildu / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ha explicat aquest divendres que el partit estudiarà si es presenta o no a les eleccions generals del 20 de novembre i ho decidirà en una assemblea nacional que es farà després de l'estiu. Tot i que la prioritat de SI són els comicis catalans del 2014, Bertran no descarta acabar formant part d'una coalició independentista per fer "un combat polític a Madrid a favor de l'autodeterminació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha un debat obert sobre quina actitud ha de tenir l'independentisme de cara a les eleccions", ha dit el secretari general de Solidaritat en roda de premsa al Parlament de Catalunya. "Si hi ha una proposta de coalició independentista formal amb un posicionaments clau perquè fem un combat polític a Madrid a favor de l'autodeterminació, des de Solidaritat l'estudiarem", ha afegit.

"La prioritat del catalanisme són les eleccions catalanes del 2014", ha remarcat Bertran, que és quan SI intentarà que tiri endavant una declaració d'independència per part del Parlament de Catalunya. Serà aleshores quan Bertran té previst treballar per aconseguir una "coalició independentista unitària".

stats