DERT A DECIDIR
Política 13/04/2011

Solidaritat renuncia ara a què la independència s'hagi de proclamar aquesta legislatura

El diputat Alfons López Tena envia una altra carta a Artur Mas per fer-li saber que renuncia a que s'hagi de declarar la independència aquesta legislatura per intentar que el Parlament accepti el debat de la llei, per ara bloquejat

M.colomer
2 min

BarcelonaSolidaritat seguieix fent intents a la desesperada per evitar que el Parlament veti el debat de la llei d'independència de Catalunya. Si en la proposició de llei Solidaritat volia fixar per llei que la independència es proclamarà aquesta legislatura, a poques hores que el Parlament rebutgi el debat de la llei gràcies a l'abstenció de CiU i ICV-EUiA i al rebuig de PSC, PP i C's, ara s'avé que la llei fixi quan s'ha de declarar la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alfons López Tena, després de dues nits al ras, ha enviat aquest matí un altre correu al president de la Generalitat en què es compromet a renunciar que la llei d'independència fixi quan s'ha de proclamar la sobirania nacional. Així, i en resum, el text es limitaria a dir que faculta el Parlament per proclamar la independència quan ho cregui convenient i quan la majoria així ho decideixi.

Tena ha enviat aquest correu després que el president de la Generalitat insistís en la sessió de control al Parlament que defensa el dret a decidir sense límits i que no té cap intenció de proclamar la independència aquesta legislatura. El cert és que Solidaritat, rebaixant el text de la proposició de llei d'indepèndència, ara posa en un nou compromís la federació CiU per intentar forçar-la a què no faciliti el veto al debat de la llei. Però no és menys cert que si el Parlament tomba el tràmit de la llei, Solidaritat haurà cremat en pocs mesos la seva raó de ser parlamentària. Ahir Solidaritat ja es va comprometre a acceptar les esmenes de CiU si permetia el debat de la llei, però tampoc així se n'ha sortit. A CiU li incomoda el debat sobre una eventual llei d'independència i insisteix que la pròxima estació és el pacte fiscal, no la independència.

stats