Solidaritat dóna llum verda a presentar-se "en solitari" a les municipals de Barcelona

La coalició ho ha aprovat aquest migdia per una majoria del 77% de la seva assemblea. L'objectiu és convertir Barcelona "en la capital d'un Estat", segons ha explicat el seu secretari general, Uriel Bertran.

Solidaritat per la Independència es presentarà a les eleccions municipals de Barcelona. La coalició independentista inicia "en solitari" aquest procés, tal i com ha dit textualment Bertran, després que ho aprovessin aquest matí els seus adherits en assemblea. El resultat de la votació ha donat un 77% favorable a la opció de presentar-se a la capital catalana, per contra del 19% dels assistents que rebutjaven aquesta opció perquè la veuen arriscada. A l'assemblea de Barcelona hi han participat un total de 142 adherits, entre els quals no hi havia Joan Laoprta.

Pel secretari general de la formació, Uriel Bertran, l'objectiu de presentar una candidatura a Barcelona és el de "convertir la ciutat en la capital de l'estat català enlloc de ser la segona ciutat d'Espanya" i s'ha mostrat convençut que obtindran regidors. La formació independentista obrirà a partir d'ara un període de primàries per escollir el cap de llista, que es faran el cap de setmana del 12 i 13 de març i per tant, descarten qualsevol pacte amb ERC que ja ha escollit Jordi Portabella com a cap de llista i ha pactat incloure a la candidatura a Reagrupament. La CUP també a respost negativament a l'oferta de SI i Bertran ha dit que estan en coverses amb grups com Catalunya Acció o d'altres de caracter cívic, sense precisar més.

Més continguts de