Política 16/08/2012

SI insta CiU a manifestar-se per la independència i no utilitzar l'11 de Setembre "en favor del partit"

López Tena rebutja que es premiïn catalans que escriuen en castellà perquè diu que la cultura catalana és en català

Acn
2 min
Alfons López Tena als passadissos del Parlament

BarcelonaEl portaveu de SI al Parlament, Alfons López Tena, ha instat aquest dijous CiU a manifestar-se per la independència l'Onze de Setembre i no utilitzar la mobilització del poble català en favor d'una estratègia de partit com és el pacte fiscal. López Tena ha estès aquesta crida a ERC i ICV-EUiA, els partits que van votar a favor del pacte fiscal i de "pactar amb Espanya", i els ha dit que tenen altres dies per reivindicar-ho. "L'Onze de Setembre no és això, no és per a un projecte de partit, sinó per a un projecte de nació, la independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions al Parlament, també ha aprofitat per rebutjar que es pugui donar el Premi Nacional de Cultura a un escriptor català que escriu en castellà. López Tena ha cridat el poble a manifestar-se massivament a favor de la independència l'Onze de Setembre perquè arribi a Espanya, a Europa i al món que els catalans estan "farts de les humiliacions i les opressions d'Espanya". Ha assegurat que no és una manifestació en contra de ningú, sinó a favor de Catalunya, però, sobretot, ha deixat clar que no és "ni a favor ni en contra d'una opció política o d'un altre objectiu", com és el pacte fiscal.

"No és una manifestació a favor dels que volen pactar amb Espanya, sinó una manifestació unitària per la independència", ha insistit. Per això, ha instat "la bona gent de CDC" i d'ERC i ICV-EUiA, que donen suport al pacte fiscal, a manifestar-se per la independència i acordar una altra convocatòria per defensar els seus objectius. "Que no aprofitin una crida del poble a favor de la independència en benefici d'una estratègia de partit", ha reblat.

D'altra banda, ha rebutjat que es pugui donar el Premi Nacional de Cultura a un escriptor català que escriu en castellà, perquè "els premis nacionals de Catalunya són per a la cultura catalana, i la cultura catalana és la cultura en català". De fet, ha opinat que si es volen premiar obres en castellà, primer s'haurien de reconèixer escriptors com Paul Auster, que viuen a Catalunya i escriuen en anglès. "És absolutament discriminatori", ha conclòs.

stats