POLÍTICA
Política 17/05/2012

Solidaritat registra al Parlament una proposta de llei de supressió dels peatges a les autopistes amortitzades

El projecte de normativa estableix que la Generalitat hauria de revisar cada any les concessions per restablir l'equilibri social

Acn
1 min

BarcelonaEls diputats de Solidaritat Catalana (SI) Alfons López Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell han entrat al registre del Parlament la proposta de llei de supressió dels peatges a les autovies catalanes amortitzades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons aquesta llei, la Generalitat hauria de revisar cada any les concessions d'autopistes de peatge, tant les atorgades per Catalunya com les atorgades per l'estat espanyol. L'objectiu del projecte és restablir l'equilibri social i econòmic i procedir, si ja han sigut amortitzades, a extingir la concessió o expropiar-ne la gestió per part de la Generalitat. En el cas de les concessions atorgades per l'Estat, s'hauria d'assegurar a partir d'aquell moment la gratuïtat de les mateixes per als ciutadans catalans.

El portaveu de Solidaritat, Alfons López Tena, ha remarcat que "una obra pública no pot ser una font de benefici perpetu per a unes concessionàries que ja fa molts anys que van amortitzar la despesa generada i el benefici empresarial". Per la seva part, el diputat de SI Uriel Bertran ha indicat que tan bon punt Solidaritat pugui portar una llei al ple del Parlament apostaran per aquesta.

stats