Política 17/09/2014

El govern espanyol adverteix Mas: "Enfronta els ciutadans fent-los escollir entre legalitat" i el 9-N

Sáenz de Santamaría reitera que ha de fer complir les lleis. "Allà on veu només legalitat, el que veiem una àmplia majoria és democràcia", respon a CiU al Congrés

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl govern espanyol continua enrocat i manté com a únic argument contra el 9-N que la consulta no és legal. Preguntada per les conclusions que extreu la Moncloa de la V durant la sessió de control al Congrés, la vicepresidenta de l'executiu central, Soraya Sáenz de Santamaría, ha advertit que l'estratègia de la Generalitat "enfronta els ciutadans fent-los escollir entre legalitat i els procediments que vostès defensen". "Dividir els espanyols i enfrontar-los no és vetllar per la societat", ha matisat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat de CiU al Congrés Pere Macías ha preguntat si creia que prohibir que "la consulta resoldrà el conflicte i silenciar els ciutadans". "L'estratègia de l'immobilisme amb l'eliminació de competències de la Generalitat no tindrà efecte", ha advertit.

Sáenz de Santamaría ha respost, seguint la mateixa línia que divendres passat durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, que "el govern [espanyol] respecta el dret de manifestació de totes les persones, perquè és un dret fonamental que la Constitució reconeix i les lleis emparen, però que qualsevol govern ha de fer complir les lleis i respectar la legalitat, com també treballar per no dividir i sumar esforços".

stats