Política 24/06/2014

Sortu no comparteix les declaracions de Pablo Iglesias sobre ETA

El líder de Podem va assegurar que l'activitat armada de l'organització basca tenia "base política"

Efe
1 min

Sant SebastiàEl portaveu de Sortu, Pernando Barrena, ha assegurat avui que aquesta formació no comparteix les declaracions efectuades ahir pel líder de Podem, Pablo Iglesias, que va dir que ETA "ha produït un enorme dolor però també diria que té explicacions polítiques".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No és la nostra posició, però la valorem i la respectem", s'ha limitat a respondre Pernando Barrena en una roda de premsa a Sant Sebastià després de ser preguntat per les paraules d'Iglesias.

Sobre els motius pels quals no comparteix les afirmacions del líder d'Podem, el portaveu de Sortu ha dit que "donaria per a diverses hores de roda de premsa i diverses conferències", després del que ha explicat que les dues formacions "parteixen de posicions força diferents ".

"Som dues forces polítiques molt diferents que responem a cultures polítiques molt diferents. Evidentment nosaltres sempre hem dit que es tracta d'un conflicte d'origen polític i que, més enllà de totes les expressions de violència que concorren en el mateix i que són urgents i necessàries de superar, hi ha un substrat polític que ha de ser abordat ", ha afegit Barrena.

Encara que pugui haver "coincidències en el discurs" amb Podem, "hi ha una evident distància en la visió des de la qual s'aborda el tema des Podem o des de l'esquerra abertzale", ha abundat.

Després entendre que "fins a cert punt és lògic que això passi", el dirigent de Sortu ha optat per "mirar cap a un futur en què puguem tenir nivells de col·laboració amb qualsevol que pensi que el conflicte polític ha d'abordar en claus polítiques".

stats