CONSEQÜÈNCIES DE LA CRISI
Política 03/09/2012

La 'CIA a l'ombra' tem "la implosió" d'Espanya per les retallades i l'atur

L'agència privada d'espionatge Stratfor creu que poden esclatar tensions socials i brots xenòfobs i que l'independentisme basc i català pot ser una "amenaça" per a la seguretat de l'Estat

Enric B. Abelló
1 min
L'APERITIU DEL 15-M  La tensió evident al carrer en les protestes del moviment del 15-M podria augmentar exponencialment, segons la 'CIA a l'ombra'.

PalmaL'empresa nord-americana d'espionatge Stratfor –batejada com la 'CIA a l'ombra' per la revista econòmica 'Barron's' el desembre del 2001– ordena vigilar a Espanya "el malestar social derivat de les dures condicions econòmiques i les estrictes mesures de seguretat" en una guia d'intel·ligència per als seus analistes. Aquesta comanda consta a l'apartat de seguretat de l'informe 'Europe OSINT guidance', ple d'alertes sobre l'augment de la inestabilitat social a Espanya a causa de la crisi, l'atur i les retallades, i fins i tot apunta a possibles brots de violència contra els immigrants. Diu, directament, que "Espanya implosiona".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El document, datat el desembre del 2010, és un dels cinc milions de missatges interns que van aconseguir de Stratfor els activistes d'Anonymous. L'ARA ha tingut accés als correus a través de Wikileaks. L'agència també veu com una "amenaça" per a la seguretat de l'Estat l'independentisme basc i català.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA Premium.

stats