Política 15/05/2011

Plataforma x Catalunya utilitza subsaharians per penjar cartells amb el lema 'Primer, els de casa'

El partit de Josep Anglada fa un discurs molt agressiu contra els immigrants, però en té alguns treballant en tasques de campanya

Redacció
1 min
El candidat de PxC, Antoni Sánchez, enganxant cartells amb un immigrant subsaharià / MIQUEL ÀNGEL

BarcelonaEl cap de llista de Plataforma per Catalunya (PxC) a Manlleu, Antoni Sánchez, penjant cartells electorals amb subsaharians. El lema que presideix el cartell és "Primer els de casa". La fotografia va ser feta per un militant de la CUP, Miquel Àngel, aquest divendres al migdia en una petita plaça que hi ha a la confluència del passeig de Sant Joan amb l'avinguda Roma, segons ha explicat l'autor de la imatge a l'Ara.cat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'autor ha fet córrer la imatge perquè considera una contradicció denunciable que un partit amb el discurs xenòfob de PxC –que basa la majoria de propostes en la limitació dels drets i la presència dels immigrants i en advertiments sobre l'amenaça que representen per al futur de Catalunya– utilitzi nouvinguts com a mà d'obra quan li convé.

Com a resposta a aquesta imatge, que ha corregut molt per la comarca d'Osona, feu de PxC, el seu líder, Josep Anglada, ha assegurat a El9nou.cat que els van parar "una trampa". Segons ell, els subsaharians es van oferir espontàniament a Antoni Sánchez per ajudar-lo a enganxar els cartells, just el temps de deixar-se fer la foto –suposadament preparada– i després van marxar de seguida.

Sobre els treballadors pakistanesos que s'ha vist enganxant cartells de PxC en d'altres moments de la campanya, Anglada manté que van contractar els serveis d'una empresa i que aquest empresa els va enviar aquests treballadors.

stats