Política 30/03/2016

Eduardo Reyes deixa la presidència de Súmate per centrar-se en l'activitat parlamentària

Cedeix el càrrec a José María Clavero, proposat per la junta directiva de l'entitat de castellanoparlants independentistes. Ocuparà el càrrec de manera provisional fins a la pròxima assemblea

Ara
1 min
Súmate crida a votar el 9-N encara que “raptin” les urnes

BarcelonaPas al costat d'Eduardo Reyes. El diputat de Junts pel Sí ha formalitzat aquest dimarts la renúncia a la presidència de Súmate, l'entitat de castellanoparlants independentistes, per concentrar-se en l'activitat parlamentària. En la mateixa reunió d'aquest dimarts la junta directiva de l'entitat ha designat per majoria absoluta José María Clavero com a president en funcions fins a l'assemblea general que l'entitat convocarà "com més aviat millor" per traçar les línies d'actuació de la nova etapa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El nou president ja era integrant de la direcció de Súmate. Nascut a Huesca, va ser fundador de la primera comissió de personal no docent (PND) de la UAB el 1973, de les comissions culturals de Medicina el 1978 i és sindicalista i exmilitant del PSUC. Segons ha informat Súmate en un comunicat, Reyes va celebrar el nomenament de Clavero, de qui va destacar el compromís amb la lluita social. L'ara ja expresident va justificar la seva retirada de la presidència pel moment polític: "Tots ens hem d'implicar al màxim en les nostres funcions, ja sigui al Parlament o a la societat civil, per fer realitat la República Catalana". "El procés constituent està en marxa, hi ha molta feina per fer i tots comptem per construir la República Catalana", ha afegit José María Clavero.

Reelecció polèmica

Eduardo Reyes va ser reelegit com a president de Súmate el mes de novembre de l'any passat en una elecció que va generar malestar en un sector minoritari de l'entitat que considerava que el fet que ja hagués estat escollit diputat de Junts pel Sí posava en risc la transversalitat ideològica de Súmate.

stats