Publicitat
Publicitat

Súmate reivindica una fórmula electoral que convenci els indecisos amb la independència

Demanen que, d'entrada, no es tanqui la porta a cap fórmula, ja sigui amb una o diverses llistes.

 

Súmate, entitat integrada per catalans castellanoparlants independentistes, valora positivament la proposta del president de la Generalitat, Artur Mas, de convocar unes eleccions que expressin "un mandat democràtic i la voluntat dels catalans". Segons l'entitat, la proposta del president ha de ser "rebuda, debatuda i analitzada" tant pels partits com per la societat civil, però demanen que no es tanqui la porta a cap fórmula, ja sigui amb una o diverses llistes.

"El debat ha de deixar de banda apriorismes o lleialtats de partit, sense descartar d'entrada cap opció electoral, i basar-se en elements d'anàlisi que permetin trobar la millor manera d'arribar i convèncer els indecisos i assegurar que cap vot independentista vagi a parar, pel motiu que sigui, a opcions no independentistes", assegura Súmate en un comunicat.

L'objectiu final, insisteix l'entitat, ha de ser "maximitzar" el suport social i obtenir una àmplia i clara majoria. "Sigui quina sigui la fórmula, si és fruit del consens i de la generositat de tots els actors, tindrà el nostre suport", conclouen. 

 

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT