ELECCIONS MUNICIPALS
Política 23/03/2011

Suport unànime del Consell de Federació del PSC de Barcelona a la llista d'Hereu

El candidat diu que la victòria "semblava un impossible i ara comença a expressar rajos d'esperança"

Acn
2 min

BarcelonaEls socialistes de Barcelona han donat el seu vot de confiança a Jordi Hereu i la seva candidatura per les municipals de la capital catalana. El Consell de Federació del PSC barceloní ha aprovat aquest dimecres al vespre la llista encapçalada per l'alcalde amb un resultat que li atorga un aclaparador suport. La proposta de l'actual alcalde, que compta amb la incorporació d'independents i barra el pas a alguns dels actuals regidors, ha estat votada favorablement per unanimitat. Aquest resultat dona via lliure a la llista del candidat a la reelecció i suposa la seva aprovació definitiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant el Consell de Federació, Hereu ha intervingut per defensar una llista que ha qualificat "d'excel·lent". Després de lloar els independents que s'incorporen a la candidatura -com l'escriptora Rosa Regás o l'ex secretari d'Estat d'Indústria Joan Trullén-, i les figures fortes del seu govern -els tinents d'alcalde Jordi William Carnes i Assumpta Escarp-, el candidat socialista a la reelecció ha agraït els "sacrificis" dels regidors que han hagut d'abandonar la carrera política municipal i que ja no apareixen a la llista.

Especial menció ha fet l'alcalde al primer secretari del PSC, Carles Martí, el quart tinent d'alcalde, Ramón García-Bragado, i la regidora de Sant Andreu, Gemma Mumbrú. "Ha fet un treball immens. És incomparable", ha dit de Mumbrú, tot comentant que Bragado, a més, és la prova de que "la política a vegades és molt dura i injusta", en referència a la seva imputació pel cas de l'hotel del Palau de la Música que li ha impedit repetir a la llista.

En la seva defensa de la candidatura, Hereu ha vaticinat que amb "aquest equip, la ciutadania veurà que anem a per totes". "Nosaltres no estem a la defensiva, passem a l'ofensiva, i això ho han de notar tots", ha dit l'alcalde esperonant als socialistes a convencer's de que poden arribar a la victòria. En aquest sentit, Hereu ha explicat que "el PSC ara comença el trajecte final que ens ha de portar a la victòria" i ha volgut recordar que "fa uns mesos semblava un impossible" guanyar les eleccions i "ara comença a expressar rajos de esperança i llum". "Ara comença a ser una onada", ha sentenciat.

La llista "trufada per darrere" de CiU

Per últim, Hereu també ha volgut comparar "la combinació de renovació i experiència" de la seva llista amb la candidatura de CiU, de qui, sense esmentar-los directament, ha dit que "estan cansats d'estar a l'oposició, però presenten el mateix; això sí, trufat d'alguna incorporació per darrere, amb un conseller que fa uns anys va haver de deixar el Govern", en clara referència a Josep Maria Cullell que ocupa el darrer lloc de la llista convergent.

stats