Política 24/02/2016

Navarro assegura davant el jutge que no va fer cap gestió per beneficiar l'empresari Pedrazzoli

L'ex primer secretari del PSC declara en qualitat d'investigat en el marc del cas Mercuri

Ara
2 min
Pere Navarro ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa

MadridL'ex primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha comparegut aquest dimecres davant del jutge que investiga el cas Mercuri per presumpta corrupció i tràfic d'influències. En qualitat d'investigat, Navarro ha assegurat que no va fer cap mena de gestió per concedir una llicència de TDT i beneficiar l'empresari Nicola Pedrazzoli, fundador del Canal Català i amic íntim de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ex primer secretari del PSC ha assegurat que no va pressionar els membres del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) en la votació per concedir una nova llicència de TDT, tal com Bustos li hauria demanat.

"Pedrazzoli va trucar per queixar-se, però li vaig dir que iniciés el procés una altra vegada o que presentés un contenciós si considerava que els seus drets s'havien vist vulnerats", ha explicat Navarro davant els mitjans de comunicació.

El Suprem confirma la sentència del TSJC

El Tribunal Suprem ha confirmat les condemnes d'un any i quatre mesos de presó imposades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a l'exsecretari d'organització del PSC Daniel Fernández, a l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, i al seu germà, el regidor del municipi Francisco Bustos, per influir en l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, per propiciar la contractació d'un excàrrec del tripartit.

A més, es confirma la mateixa pena per un delicte de tràfic d'influències per a Francisco Bustos Garrido, germà de l'exalcalde de Sabadell, que en el moment dels fets era el primer secretari de l'Agrupació del Vallès Occidental Sud del PSC.

Per la seva banda, a l'exalcaldessa de Montcada i Reixac María Elena Pérez García se li imposa una pena de 7 anys d'inhabilitació, per un delicte de prevaricació, en considerar provat que va satisfer els desitjos de Daniel Fernández i Manuel Bustos.

stats