Política 21/03/2016

El Suprem retorna el cas del 9-N al TSJC mentre decideix si accepta quedar-se la causa

Mentre no prengui una decisió el Suprem, la competència per investigar la implicació de la Generalitat en el procés participatiu és del TSJC

Ara
1 min
Francesc Homs, al lliurament del Premi 9-N de Moment Zero / ACN

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha retornat la causa del 9-N al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) mentre estudia si es queda la investigació. L'alt tribunal espanyol ha rebut l'exposició raonada del TSJC contra el diputat de Democràcia i Llibertat al Congrés Francesc Homs, i ha designat el ponent de l'alt tribunal, Manuel Marchena, perquè estudiï si finalment el Suprem s'ha de quedar tota la causa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mentrestant, el Suprem ha retornat la causa al TSJC per tal que continuï investigant el que consideri necessari, segons han informat a Europa Press fonts del tribunal. L'alt tribunal ha acordat la devolució immediata de la investigació perquè, fins que no prengui una decisió, la competència per seguir investigant continua sent del TSJC.

El passat 14 de març el TSJC va remetre al Suprem la investigació de la causa del 9-N, entenent que no es podia separar la causa. Homs és aforat i l'ha d'investigar l'alt tribunal espanyol a Madrid.

L'exconseller de la Presidència va declarar el 7 de març davant del TSJC, on va presentar-se com a "víctima" d'un "judici polític". "Com més gran sigui la condemna, més gran serà la nostra victòria", va apuntar Homs davant del jutge. En la compareixença de premsa posterior, el dirigent de Convergència va vincular el paper clau dels partits independentistes a Madrid amb la investigació en marxa pel seu paper al 9-N.

stats