POLÍTICA
Política 27/02/2012

El Suprem absol Garzón pel cas del franquisme

L'alt tribunal ha resolt per majoria que el jutge inhabilitat no va incórrer en cap delicte de prevaricació en declarar-se competent per investigar els crims del franquisme, com van denunciar dues entitats ultres

Ara
1 min
El jutge inhabilitat no haurà de seure al banc dels acusats pel cas del patrocini de la seva estada a Nova York per part d'empreses espanyoles a qui havia d'investigar.

MadridLa sala penal del Tribunal Suprem ha resolt absoldre el jutge inhabilitat Baltasar Garzón del cas de suposada prevaricació per haver-se declarat competent per investigar els crims del franquisme. Així, les dues entitats ultres Mans Netes i Libertad e Identidad han perdut el pols amb el jutge, que recentment ha estat inhabilitat pel cas de les escoltes als imputats pel cas Gürtel.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la sala penal del Suprem, les decisions que va prendre Garzón són perfectament defensables des de l'òptica jurídica. La resolució no ha estat unànime, de manera que un dels set integrants del tribunal encara defensa que l'actuació de Garzón va ser delictiva. El desacord es plasmarà en un vot particular.

Inhabilitat des del 20 de febrer

Garzón compleix actualment 11 anys d'inhabilitació, com va dictar la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial el 20 de febrer en compliment de la sentència del Suprem per haver ordenat de forma irregular la intervenció de les comunicacions entre els principals acusats de la trama corrupta Gürtel i els seus advocats.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats