Política 17/05/2019

El Suprem autoritza els presos electes a recollir les actes dilluns

No els permet fer rodes de premsa ni reunions de treball

Dani Sánchez Ugart
1 min
Asseguts al banc del Tribunal els dotze acusats del Procés.

MadridEl Tribunal Suprem ha autoritzat aquest divendres els presos polítics electes a sortir de la presó dilluns per recollir les credencials de diputats i senadors. En una interlocutòria, la sala segona respon els recursos presentats per les defenses de Raül Romeva, triat senador, i els diputats electes Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, autoritzant-los a sortir de la presó per complimentar de manera presencial els tràmits de presentació de credencials i de la declaració de béns i activitats dilluns a les 10 del matí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sala no els autoritza a fer reunions de treball ni rodes de premsa, com havien demanat les defenses, i tampoc l'endemà, dimarts, quan es constituiran les Corts. Amb aquesta resolució, el tribunal suspèn la sessió del judici prevista per dilluns i passa els testimonis a dimecres.

Els magistrats, a més, ordenen que els presos siguin "degudament custodiats" i demana a la presidència de les dues cambres que adopti les decisions oportunes perquè aquests tràmits "es practiquin sense dilació" i perquè els presos "siguin reintegrats al centre penitenciari" tan aviat com sigui possible.

Així, previsiblement, es complirà la previsió inicial dels serveis de seguretat del Congrés de fer passar els presos per passadissos privats, sense que tinguin contacte amb la premsa, per participar en la sessió constitutiva, en la qual hauran de jurar o prometre el càrrec, a més de participar en la votació de la nova mesa de la cambra.

stats