Política 05/11/2014

El Suprem decideix demà si suspèn la impugnació del govern espanyol al TC contra el 9-N

La Generalitat va presentar un recurs contenciós administratiu contra l'acord del consell de ministres per vulneració de drets fonamentals

Efe
1 min

MadridEl Tribunal Suprem decidirà demà si anul·la la decisió del govern espanyol de recórrer contra el nou 9-N davant el Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Generalitat ha demanat al Suprem en un recurs contenciós administratiu que, de manera cautelar, suspengui els efectes de la impugnació que l'executiu de Mariano Rajoy ha plantejat al TC.

Aquesta sala del Suprem ha deliberat aquest matí sobre si ha de suspendre aquest acord del consell de ministres i demà prendrà una decisió i comunicarà la resolució, segons fonts de l'esmentat tribunal.

El Govern de la Generalitat considera que la decisió del govern espanyol vulnera drets fonamentals. Amb aquest argument ha acudit al Suprem, seguint un tràmit previst per les lleis processals sota aquest epígraf (protecció de drets fonamentals).

En aquest recurs contenciós administratiu ha sol·licitat al Suprem que es paralitzi l'efecte de l'acord pres pel consell de ministres i ara el tribunal ha de respondre a la petició concreta de mesures cautelars.

El Tribunal Constitucional (TC) va admetre ahir el recurs del qüestionat per la Generalitat i va suspendre cautelarment per unanimitat el procés participatiu de diumenge.

stats