PODER JUDICIAL
Política 12/06/2012

El Suprem, dividit, portarà al ple la decisió sobre la querella contra Dívar

Ara
1 min
El president del Tribunal Suprem, Carlos Dívar, està acusat de malversar fons.

BARCELONA.Els cinc jutges de la sala d'admissió del Tribunal Suprem no van ser capaços d'arribar ahir a un acord sobre si havia de prosperar o no la denúncia contra el president d'aquest mateix tribunal i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Dívar, pels 13.000 euros que es va gastar en 20 viatges de luxe a Marbella amb un acompanyant. Per aquest motiu van decidir traslladar la decisió al ple del TS, que haurà de decidir aquest dimecres si admet a tràmit la querella.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Deixar en mans del plenari la decisió final demostra que el Suprem està dividit davant aquest presumpte cas d'estafa, apropiació indeguda o malversació de recursos protagonitzat pel seu superior, uns dubtes que situen Dívar en una delicada situació que el pot abocar a la dimissió. De fet, si els cinc magistrats haguessin estat d'acord ahir s'hauria refusat la denúncia, tal com estableix el dictamen de la fiscalia, que no veu cap indici de delicte, i Dívar hauria sortit reforçat.

En la reunió del ple de dimecres que s'encarregarà del veredicte hi participaran catorze dels quinze jutges que componen la sala, ja que no hi serà Francisco Monterde perquè serà el magistrat que s'haurà de fer càrrec de la denúncia si finalment és admesa.

stats