POLÍTICA
Política 21/03/2013

El Suprem replantejarà el 9 abril l'absolució de Francisco Camps i Ricardo Costa

Ara / Efe
1 min

ValènciaEl Tribunal Suprem estudiarà el 9 d'abril el recurs que el Partit Socialista del Partit Valencià (PSPV) va presentar contra l'absolució de l'expresident de la Generalitat Valenciana, el popular Francisco Camps, i l'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa en la causa dels vestits regalats per la trama Gürtel. L'alt tribunal podria tant revocar aquella resolució i condemnar els dos polítics populars valencians com, per contra, confirmar-ne l'absolució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acusació popular en la "causa dels vestits" del cas Gürtel, exercida pel PSPV, va recórrer al Tribunal Suprem l'absolució perquè considerava que la decisió del jurat mostrava "contradiccions" que revelaven "l'absurditat del veredicte en el seu conjunt". El recurs de cassació interposat per vulneració de precepte constitucional i infracció de llei demanava l'anul·lació de la sentència absolutòria del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià i que se'n dicti "una de més ajustada a dret, amb condemna dels acusats", extrem que haurà de dirimir l'alt tribunal.

Li demanaven tres anys

La sala que prendrà la decisió estarà integrada pels magistrats Carlos Granados, Joaquín Giménez, Juan Ramón Berdugo, Manuel Marchena i Antonio del Moral. L'acusació particular en el cas Gürtel, exercida pel PSPV, demanava que Camps fos condemnat per un delicte de suborn a tres anys de presó i vuit d'inhabilitació de càrrec públic, a més d'una multa de 46.000 euros. Camps segueix sent diputat a les Corts Valencianes, on no sol assistir. També té càrrec, en qualitat d'expresident, en el Consell Consultiu valencià.

stats