Política 15/09/2017

El Suprem rebutja suspendre l'obligació de la Generalitat d'informar Montoro de les despeses setmanals

El tribunal argumenta que les al·legacions del Govern són de contingut polític

Ara
1 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro

MadridOriol Junqueras ja va informar aquest dijous el seu homòleg espanyol, Cristóbal Montoro, que deixaria de retre comptes setmanalment de la despesa econòmica de la Generalitat, tal com va obligar el ministre el 21 de juliol amb un acord de govern. L'objectiu era controlar que el Govern no gastés res en el referèndum de l'1 d'octubre. Tanmateix, l'executiu català va presentar un recurs per suspendre cautelarment aquesta decisió del titular d'Hisenda, però que aquest divendres ha rebutjat el Tribunal Suprem.

A parer de la sala del contenciós, no procedeix adoptar les mesures requerides perquè l'acord del govern espanyol no produeix un "perjudici irreparable" a l'administració catalana durant el període d'espera fins que es resolgui tot el procediment judicial. A més, el tribunal recorda que la justícia cautelar té sentit quan la tardança fins a la resolució ferma del procés judicial impedeix la seva finalitat. En aquest cas, considera que no és així.

En el recurs, la Generalitat reclamava que la decisió de Montoro era "arbitrària, desproporcionada, sense cobertura legal i contrària als principis d'autonomia política i financera". En aquest sentit, el Suprem recorda que bona part d'aquestes al·legacions es refereixen al fons de l'assumpte, i que al tribunal no li correspon resoldre-ho en una peça de suspensió cautelar.

stats