Política 18/11/2016

Susana Díaz replica a Cifuentes lamentant el "patriotisme de boutique" del PP que "divideix" els espanyols

La presidenta andalusa acusa la madrilenya de fer el mateix discurs dels "qui volen trencar Espanya"

Efe
1 min
La presidenta en funcions d'Andalusia, Susana Díaz. EFE

SevillaLa presidenta andalusa, Susana Díaz, ha lamentat "els atacs" de la presidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, després que ahir la dirigent popular assegurés que els madrilenys "estan pagant 3.000 milions d'euros perquè els andalusos tinguin sanitat i educació". "Que s'ho facin mirar, si tenen un patriotisme de boutique que s'embolcalla en banderes però a l'hora de la veritat divideix els espanyols", ha retret Susana Díaz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Canal Sur Radio, la dirigent socialista ha acusat Cifuentes de fer el mateix que "els qui volen trencar Espanya". Una situació que, diu, no és nova.

Díaz ha explicat que ella pensava que Cifuentes "era diferent", però que s'ha adonat "que no", i que entre els dirigents del PP sempre acaba sortint "el classisme i el desdeny amb el qual ataquen els andalusos".

Les declaracions de Cifuentes ja van aixecar polseguera a Andalusia. La presidenta de la Junta va emplaçar Cifuentes a tenir "valor" per exigir al president espanyol, Mariano Rajoy, que posi en marxa un nou sistema que permeti que a tot Espanya es puguin finançar els serveis públics. Díaz ha subratllat que "Andalusia rep 109 euros per habitant, menys del que rep Madrid".

A la crítica de Díaz també s'ha sumat Antonio Maíllo, coordinador general d'IU Andalusia, que ha opinat que declaracions com aquesta demostren "la incompetència per governar" de la presidenta madrilenya. També la líder de Podem a Andalusia ha criticat les paraules de Cifuentes. Teresa Rodríguez ha dit de les declaracions de la presidenta madrilenya que són "mentida" i les ha comparat amb les que "Donald Trump ha dit durant tota la campanya electoral dels Estats Units".

stats