Política 30/06/2016

Susana Díaz: "No sóc partidària de la gran coalició, ni amb Rajoy ni amb el PP"

La presidenta d'Andalusia assegura que no s'oposarà a una consulta als militants

Efe
2 min
La presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, aquest dilluns a Barcelona / ACN

MadridLa presidenta andalusa, Susana Díaz, ha assegurat que és el Comitè Federal del PSOE que es reunirà el 9 de juliol l'encarregat de decidir el posicionament en la investidura de Mariano Rajoy i, tot i que ha dit que no s'oposarà a una consulta als militants, ha rebutjat la gran coalició amb el PP o amb Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Mai he estat partidària de la gran coalició, ni ho seré, ni amb Rajoy ni amb el PP. Ja vaig dir en campanya que els vots del PSOE no podien servir de crossa de Rajoy o de crossa d'Iglesias", ha afirmat Díaz en una entrevista a Tele 5.

La secretària general del PSOE andalús ha expressat així la seva posició just el dia en què comencen els primers contactes del president del govern en funcions amb la resta de formacions per intentar aconseguir una majoria que garanteixi la seva investidura.

"Rajoy no pot seguir sestejant, ha d'afrontar la seva responsabilitat, dialogar i intentar arribar a acords amb la majoria de dretes", ha argumentat. La dirigent andalusa, que demanarà al Comitè Federal que el PSOE es mantingui a l'oposició i que obri una procés de "reconstrucció" per ser alternativa de govern, creu que és aquest òrgan el que ha de fixar la posició per a la investidura, tot i que ha precisat que no s'oposarà a una eventual consulta als militants.

Díaz ha explicat que no té informació sobre la possibilitat que es convoqui un referèndum entre les bases i que ningú de la direcció, inclòs Pedro Sánchez, ha parlat d'aquest assumpte amb ella. "No sé si és una filtració interessada o és que realment hi ha una intenció de fer-ho", ha puntualitzat.

A més, ha negat que hagi parlat amb altres secretaris generals regionals del seu partit sobre la dimissió de Pedro Sánchez pels resultats electorals i ha tornat a assegurar que "no toca" parlar sobre si aspirarà a la secretaria general en el pròxim congrés federal. Alguns mitjans han apuntat que Díaz optarà a liderar el PSOE quan es convoqui el congrés.

stats