Política 28/01/2015

Susana Díaz: "El dret a decidir és una trampa per dividir Espanya"

La presidenta andalusa avisa que combatrà una reforma de la Constitució si ha de servir perquè alguns territoris tinguin privilegis respecte d'altres

Ara
1 min

BarcelonaLa presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, és, dins del PSOE, una de les veus més combatives contra el dret a decidir que reivindiquen els catalans. Així ho ha reiterat en una entrevista a Tele 5, on ha assegurat que "el dret a decidir és una trampa per dividir Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent andalusa ha subratllat que ella ha defensat "sempre la unitat d'Espanya" i que no està "a favor del dret a decidir". "Sé a quin equip jugo, que és al de la unitat del meu país", ha etzibat. No s'ha estat d'afegir, a més, que ha fet arribar sempre la seva opinió als socialistes catalans, que encara a hores d'ara defensen el dret a decidir malgrat haver-se despenjat del procés sobiranista.

Díaz no s'ha estat de carregar contra l'actitud que ha tingut el govern espanyol amb Catalunya. Ha dit que, al seu parer, ha faltat "lideratge per agafar la paella pel mànec" i exigir als catalans que cal defensar la unitat, especialment en aquests moments complicats per al país.

Sí ha assegurat, però, que està a favor d'una reforma federal de la Constitució. Això sí, una reforma que no s'ha de fer per encaixar un sol territori sinó per "vertebrar Espanya durant anys". En aquest sentit, ha advertit que si la reforma ha de servir perquè alguns territoris tinguin més que d'altres la trobaran "de front".

stats