ELECCIONS MUNICIPALS
Política 07/02/2011

El regidor del PP de Cardedeu favorable al dret de decidir deixa el partit

La presidenta del PP al Vallès Oriental lamenta la decisió, tot i que ja li havien demanat que fes un pas enrere, i Preñanosa ja ha anunciat que crearà una nova formació

Acn
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP al Vallès Oriental, Susana Calvo, ha confirmat aquest dilluns a l'ACN que la postura que el president popular a Cardedeu, Alfredo Preñanosa, va tenir a favor del dret a decidir l'ha perjudicat. Preñanosa ha confirmat en una carta a El 9 Nou que deixa el partit i ha criticat que les agrupacions locals han estat oblidades o exigides a ser "corretja d'aplicació de directrius generals poc coherents amb la realitat del municipi". El també regidor va impulsar el 2009 juntament amb ERC una moció de suport als actes de l'organització 10mil a Brussel·les per la Sobirania i la iniciativa legislativa popular que preparaven per exigir un referèndum d'independència, tot i que es va abstenir en la seva votació final. També es va abstenir davant la moció de suport a la consulta local sobre la sobirania. Calvo ha defensat que "s'equivoca" i ha negat que ningú l'hagi apartat. Calvo ha explicat a l'ACN que ningú li ha confirmat la dimissió de Preñanosa, però que si al final acaba sent així ella ho lamentarà: "S'equivoca perquè ell és un home de partit i quan ens escalfem fem coses de les quals ens podem penedir. Aquí no sobra ningú", ha defensat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Calvo ha reconegut que el suport de Preñanosa al dret a decidir l'ha perjudicat als ulls de la direcció del partit: "Segurament hi ha tingut alguna cosa a veure. És cert que la directiva li vàrem demanar que necessitàvem un canvi a Cardedeu arran dels fets sobre la independència. Consideràvem que era important que hi hagués una renovació amb la gent jove que s'ha incorporat al partit", ha precisat. La dirigent popular ha insistit que les mocions i les posteriors declaracions sobre el dret a decidir que va protagonitzar Preñanosa "no és la línia que segueix el partit" i ha criticat que adoptés "una postura més personal". També ha volgut deixar clar que "ningú l'ha apartat, però el que va fer va ser una equivocació" i ha recordat que Preñanosa va rectificar. Calvo també ha explicat que en aquell moment se li va demanar que tingués un paper més testimonial a la llista però que continués al capdavant de l'agrupació local.

El regidor, per la seva banda, també ha explicat la seva voluntat de crear un partit independent que estarà obert "a tothom qui vulgui treballar pel poble".

stats