Política 04/02/2016

Suspens general: Rajoy, Sánchez, Iglesias i Rivera queden molt lluny de l'aprovat

Cap dels líders dels quatre principals partits arriba al 4: el líder de Ciutadans és el més ben valorat, amb un 3,92; el secretari general de Podem treu un 3,78; el cap dels socialistes; un 3,75, i el president del govern espanyol en funcions, un 3,08

Laia Vicens
2 min
Mariano Rajoy i Pedro Sánchez a la Moncloa / ARA

BarcelonaSuspens general dels líders dels principals partits espanyols. El baròmetre del mes de gener del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) indica que cap dels quatre líders espanyols arriba al 4. Tot i això, els més ben valorats són els dels partits emergents: en primer lloc, el president de Ciutadans, Albert Rivera, amb un 3,92, mentre que el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ocupa la segona posició, amb un 3,78. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que està en plenes converses per formar govern després de l'encàrrec del rei Felip VI, treu un 3,75, i el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, és qui treu més mala nota, un 3,08. En canvi, el líder d'IU, Alberto Garzón, és el més ben valorat a nivell espanyol, amb un 4,68.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dels caps de files dels partits catalans, qui treu més bona nota és el cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, encara que no aprova (4,26). El cap de llista d'ERC, Gabriel Rufián, amb un 3,56, i el de CDC, Francesc Homs, amb un 3,17, estan lluny de l'aprovat.

En l'últim CIS, només qui va ser cap de llista de la CUP, Antonio Baños (5,34); el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva (5,28), i el president d'ERC, Oriol Junqueras (5,06) eren els únics polítics catalans que aprovaven. Ara bé, el cap de files de l'esquerra anticapitalista, que va dimitir després del veto definitiu de la CUP, era desconegut per a la majoria dels enquestats, mentre que Junqueras era el segon, amb un grau de notorietat superior, només per darrere d'Artur Mas. L'expresident de la Generalitat rebia aleshores un 4,19, superat pels dirigents de Catalunya Sí que es Pot Joan Coscubiela (4,47) i Lluís Rabell (4,33). Per sota se situaven els dirigents del PSC, Miquel Iceta (3,89); de C's, Inés Arrimadas (3,64); d'Unió, Ramon Espadaler (3,52), i, com a polític menys valorat, el del PP, Xavier García Albiol (2,02).

stats