Publicitat
Publicitat

Tardà, des del Congrés: "Otegi askatu, aupa Arnaldo"

El diputat republicà ha aprofitat l'últim ple de la legislatura per reclamar la llibertat del dirigent abertzale

El diputat d'ERC Joan Tardà, futur número 2 de la candidatura que encapçalarà Alfred Bosch, ha reclamat avui des de la tribuna d'oradors del Congrés espanyol la llibertat del dirigent de Batasuna Arnaldo Otegi, condemnat a 10 anys de presó ara fa una setmana pel cas Bateragune. El diputat republicà ha aprofitat l'últim ple de la cambra d'aquest mandat per dir que la seva llibertat seria un "exercici en favor de la pau, la reconciliació i la superació dels errors" del passat.

Tardà ha dit d'Otegi que és una persona "compromesa amb la pau", que no hauria d'estar "en una presó espanyola". I ha conclòs en euskera i castellà: "Otegi askatu, aupa Arnaldo. Visca la fraternitat de tots els pobles de la Ibèria i visca els Països Catalans lliures". El diputat d'ERC també ha dit que, després de dues legislatures a la cambra baixa, té clar que l'entesa amb l'Estat espanyol no és possible, si bé ha reconegut que Zapatero ho va intentar el 2004. També ha avisat a Madrid que "no se'n sortirà" a l'hora de "posar portes al camp" de la llibertat dels pobles. En el seu discurs, ha fet una crida per "la pau, la concòrdia" i la superació de les rèmores "franquistes".

Tardà havia començat demanant disculpes per si havia molestat algú personalment aquesta legislatura amb les seves paraules però no pas per les seves "conviccions" republicanes.

La veu del poble

Etiquetes

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT