Política 14/12/2010

El Congrés s'encalla a l'hora de renovar els magistrats del Constitucional

El president de la Cambra, José Bono, dóna una setmana més de termini al PSOE i al PP perquè provin d'arribar a un acord.

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa renovació dels quatre magistrats del TC que corresponen al Congrés podria seguir els mateixos camins tortuosos que al Senat. Un mal exemple de falta de celeritat a l'hora de buscar l'acord que comença a calcar-se, ara, a la Cambra Baixa. El president del Congrés, José Bono, ha donat una setmana més de coll a PP i PSOE perquè provin de tancar un acord satisfactori per a les dues parts, ja que que la renovació necessita el vistiplau dels dos grans partits estatals. El primer termini acabava avui i el pacte no ha estat possible.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel PSOE el principal obstacle és el nom d'Enrique López, que planteja el PP. L'exportaveu del Consell General del Poder Judicial ja va ser rebutjat pel Senat perquè no complia els requisits mínims. Els populars entenen que sí i el TC ha esquivat entrar en el fons del problema. L'última paraula pot tenir-la el ministre de Justícia, Francisco Caamaño.

Els socialistes mantenen el secret de qui són els seus candidats, si bé Zapatero es va comprometre amb José Montilla a incorporar Eliseo Aja, president del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya. Un candidat ben vist pels partits catalanistes, tot i que avui el líder de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reiterat que no és cap dels dos noms que va plantejar el Parlament.

Sigui com sigui, la situació continua encallada i no es desbloquejarà abans d'acabar aquest any 2010.

stats