Política 07/06/2016

El TC dóna la raó a C's, PSC i PP sobre el ple de ruptura

Els unionistes van recórrer la sessió que va aprovar la declaració d'inici del procés, ja declarada inconstitucional, amb els vots de Junts pel Sí i la CUP el 9-N. Albiol demana la dimissió de Forcadell

Ferran Casas
2 min
La seu del Tribunal Constitucional

MadridEl ple del Tribunal Constitucional ha aprovat aquest dimarts per unanimitat tres sentències que, respectivament, estimen els recursos presentats per Ciutadans, PSC i PP contra la celebració del ple del Parlament de Catalunya que el passat 9 de novembre de 2015 va aprovar la resolució d'inici del procés de ruptura amb els vots de Junts pel Sí i la CUP. La declaració, que el TC va tombar un mes després però que els independentistes encara consideren vigent, estableix el full de ruta de la legislatura pel que fa al procés sobiranista i a les polítiques socials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP i C's van intentar que el ple no se celebrés, fet que va rebutjar l'alt tribunal. I els recursos, inclòs el del PSC, demanaven que es declarés la nul·litat dels acords presos per la mesa del Parlament sobre la celebració del ple del 9-N i també el fet d'haver constituït la junta de portaveus sense el PP, que en una maniobra dilatòria encara no havia format el seu grup parlamentari.

Albiol demana la dimissió de Forcadell

El coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha reclamat avui la dimissió de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després de la decisió del TC. "Una actuació d'aquest tipus no pot sortir gratis a qui l'ha provocat", ha manifestat García Albiol durant un acte electoral a la localitat de Salt. El també president del grup popular al Parlament ha reiterat que Forcadell, com a màxima responsable d'aquesta institució, ha de dimitir "immediatament per irresponsable i perquè s'ha demostrat –ha dit– que no és capaç de poder garantir els drets propis dels diputats del PP".

Xavier García Albiol ha subratllat que una actuació així respecte a representants en un parlament és "de les pitjors que es poden fer en democràcia". "Aquesta resolució posa en evidència que la situació política a Catalunya és anòmala", ha afegit García Albiol, per a qui les situacions que es produeixen en aquesta comunitat són "impensables i pròpies de règims totalitaris".

stats