ESTAT-GENERALITAT
Política 27/07/2011

El TC avala que el Consell de Política Fiscal estableixi un límit de deute

El recurs presentat per CiU, quan encara Jordi Pujol era president de Catalunya, argumentava que l'Estat trepitjava l'autonomia política i financera de la Generalitat

Pol Santaló
1 min

BarcelonaEl Tribunal Constitucional ha decretat avui que l'Estat pot imposar el sostre de despesa que cregui convenient a les Comunitats Autònomes a través del Consell de Política Fiscal i Financera. Així ho ha establert el ple del TC en una sentència que ha desestimat el recurs d'inconstitucionalitat interposat pel Parlament de Catalunya que denunciava que aquest sostre de despesa vulnerava l'autonomia política i financera de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest recurs del Parlament va ser presentat pel govern català fa una dècada quan Jordi Pujol encara era president de la Generalitat, amb la intenció de denunciar la Llei de dèficit zero espanyola aprovada pel govern de José María Aznar, que xocava amb l'autonomia política i financera de la Generalitat. La Generalitat entenia que la norma uniformitzava la despesa de totes les comunitats i ara el TC ha beneït la feina del CPFF, que estableix el límit de dèficit de les comunitats i les obliga a presentar plans de sanejament si s'aparten del dèficit zero.

stats