Política 22/11/2018

El TC rebat Rajoy i dictamina que un govern en funcions pot ser controlat pel Parlament

L'aleshores president del govern espanyol s'hi va negar perquè l'executiu estava cessat

Sònia Trujillo Morera
1 min
L'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, en imatge d'arxiu

MadridEl Tribunal Constitucional ha rebatut Mariano Rajoy, que, l'any 2016, va manifestar que el ministre de Defensa en funcions no podia sotmetre's a una iniciativa de control perquè constitucionalment, com que el seu govern estava en funcions, no estava obligat a complir aquest mecanisme de control.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSOE va demanar la compareixença urgent del ministre de Defensa en funcions, davant la comissió de defensa, per informar sobre els assumptes tractats i els acords adoptats en la reunió de ministres de Defensa de l'OTAN celebrada els dies 10 i 11 de febrer del 2016 a Brussel·les. I el president del govern espanyol en funcions, Rajoy, s'hi va negar.

Ara el Tribunal Constitucional ha desmentit les paraules de Rajoy, assegurant que el fet que un govern estigui en funcions, com va ser el cas de Rajoy durant 10 mesos, "no impedeix la funció de control de les cambres, ja que, en la mesura que el govern segueix desenvolupant la seva activitat, no pot quedar exempta del control de les Corts Generals", recull la nota informativa del TC.

stats