Publicitat
Publicitat

CONFLICTE AL PAÍS BASC

Bildu encara té el TC i Estrasburg

No seria el primer cop que el Constitucional deixa sense efecte una decisió similar del Suprem. El 2009 va permetre a Iniciativa Internacionalista presentar-se a les europees en contra del criteri del Suprem. EA es planteja demanar l'anul·lació del 22-M si també el TC li barra el pas al 22-M

Després que el Tribunal Suprem hagi anul·lat totes les llistes de Bildu, la coalició abertzale no té cap intenció de rendir-se. D'entrada, recorreran davant el Tribunal Constitucional espanyol. De fet, no seria la primera vegada que el TC deixa sense efecte una resolució del Suprem en aquest sentit. El 2009 va permetre a Iniciativa Internacionalista que es presentés a les eleccions europees malgrat que el Suprem havia dit el contrari.

Però si falla aquesta via, el secretari general d'EA, Peio Urizar, ja va avisar que recorreran al tribunal d'Estrasburg, si cal per demanar l'anul·lació de les eleccions del 22-M. Les formacions que integren Bildu (EA i Alternatiba, a més d'independents) han condemnat sempre el terrorisme d'ETA i consideren que la del Suprem és una sentència amb fonament polític, no pas jurídic.

RE

Etiquetes

Més continguts de