Política 14/03/2018

El TC resol ara que la mesa del Parlament va vulnerar els drets del diputats en el ple de desconnexió

Dona la raó al PSC per la decisió de la mesa de no consultar al Consell de Garanties Estatutàries

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La seu del Tribunal Constitucional, a Madrid.

MadridDebatre una llei al Parlament sense enviar-la primer al Consell de Garanties Estatutàries si un grup ho demana és inconstitucional. La Sala Segona del Tribunal Constitucional dona la raó al PSC i, més de sis mesos després que presentés un recurs d'empara a l'alt tribunal, ha tombat els acords de la mesa del Parlament en què es va desestimar la proposta dels socialistes de consultar al Consell de Garanties Estatutàries la llei de transitorietat previ debat en els plens de desconnexió del 6 i 7 de setembre. Considera que es va vulnerar el dret dels parlamentaris a exercir la seva funció representativa i el dels ciutadans a participar en els assumptes públics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La resolució és calcada a la resposta del TC al recurs d'empara que ja va presentar a l'estiu relativa a la llei del referèndum, mentre que la Sala Segona del tribunal té admesos a tràmit dos recursos d'empara més del referèndum: un sobre la declaració d'independència a l'octubre i un de més recent sobre si ha començat a córrer el rellotge de cara a la investidura.

Al TC se li acumulen els temes sobre Catalunya. Ja va declarar inconstitucional la llei de transitorietat –perquè, segons el seu parer, la tramitació havia estat viciada– però encara no havia resolt sobre aquest recurs d'empara dels socialistes.

stats