POLÍTICA

El TC torna a rebutjar la recusació del seu president instada per la Generalitat

El ple de l'alt tribunal reitera que haver militat al PP no resta independència a Pérez de los Cobos en els afers que afecten Catalunya

Nou cop de porta del Tribunal Constitucional a les demandes de la Generalitat. El ple de l'alt tribunal ha resolt aquest dimecres no admetre a tràmit els recursos de súplica del Parlament i la Generalitat perquè el president del TC sigui apartat de la discussió dels afers que afecten Catalunya després que admetés que havia amagat al Senat la seva militància al PP.

De fet, el Tribunal Constitucional ja va avalar al setembre la compatibilitat del càrrec i la militància política de Pérez de los Cobos. La Generalitat i el Parlament van recórrer aquella decisió, però el TC ni tan sols ha admès a tràmit els recursos.

Qüestions claus

El Tribunal Constitucional té pendent la resolució de qüestions de transcendència per a Catalunya com la declaració de sobirania del Parlament o el bloqueig per part de l'Estat d'impostos que volia aplicar la Generalitat, entre altres qüestions que afecten l'autogovern.