POLÍTICA
Política 13/06/2011

El nou mapa: cinc progressistes i tres conservadors

Acn
1 min

BarcelonaÉs la primera vegada que un magistrat presenta la seva dimissió al president del Tribunal Constitucional, i la mesura és excepcional també perquè els qui opten per aquesta via són membres dels dos sectors. Eugeni Gay i Elisa Pérez Vera formen part de l'anomenat sector progressista mentre que Javier Delgado és membre del sector conservador.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la seva renúncia, el sector progressista manté la majoria que va aconseguir en l'última renovació, quan el bloc pròxim a les tesis de l'executiu socialista va aconseguir sumar set magistrats contra quatre de conservadors. El nou mapa deixaria cinc membres progressistes per tres de conservadors, malgrat que dóna quota de poder al progressista díscol Manuel Aragón, que s'ha posicionat a l'altre costat de la balança en qüestions com la sentència de l'Estatut o Bildu.

Les tres renúncies, sumades a la del magistrat mort, Roberto García Calvo, deixen la sala amb vuit membres. Amb un magistrat menys, es quedaria sense el quòrum imprescindible (de dues terceres parts) per prendre decisions.

stats